BarcelonaBarcelonèsD'interès cultural

CCCB – Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

A l’antic Centre de la Caritat de la ciutat de Barcelona, darrera del museu MACBA d’art contemporani, es troba actualment el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Aquest es considera un dels centres culturals més visitats de la ciutat comtal degut a la gran quantitat de festivals, concerts, exposicions i activitats d’interès cultural que s’hi duen a terme.

L’edifici del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona va rehabilitar-se fa pocs anys i, en l’actualitat compta amb més de 15.000 metres quadrats dels quals 4.000 es fan servir per albergar-hi exposicions i la resta formen part de l’auditori, tres aules multidisciplinars i diverses sales polivalents. Aquest centre es va inaugurar el 1994 i es caracteritza per albergar tot tipus de manifestacions artístiques i culturals, moltes d’elles alternatives.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona forma part d’un nou i innovador eix cultural que es basa en el continu intercanvi d’idees. Els seus objectius són fomentar la creació artística gràcies a les noves tecnologies i investigar en l’àmbit expositiu, de debat i de reflexió. Als seus inicis, aquesta institució pretenia estudiar les ciutats i la cultura urbana però, amb el temps, els seus objectius han esdevingut cada vegada més ambiciosos. Actualment, s’organitzen activitats de tot tipus i per a un públic molt variat i les exposicions que hi podem trobar tracten sobre temes molt diferents.

El teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona es va inaugurar al 2011 i està format per dues sales: la Sala Teatre, per a espectacles i conferències, i la Sala Raval, una sala polivalent on s’hi duen a terme diferents tipus d’activitats artístiques. D’altra banda, l’Auditori és el punt de trobada dels cinèfils, on cada dijous i diumenge es reuneixen per gaudir del cinema Xcèntric, projeccions que no circulen normalment per les sales de cinema i que, per tant, són difícils de trobar als circuits de distribució audiovisual convencionals. A l’edifici hi trobarem també l’Espai Audiovisual, on hi ha l’Arxiu Xcèntric i es poden consultar les obres de cinema experimental i documental que es projecten a l’Auditori de manera periòdica.

Un dels espais més característics del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona és l’Estació Beta. Aquesta sala funciona com a laboratori d’idees i, de manera periòdica, s’hi duen a terme tallers, presentacions de projectes i debats en els quals els participants podran intercanviar les seves opinions amb molta gent interessada en els mateixos assumptes. A l’edifici hi ha també dues aules on s’imparteixen cursos de formació i seminaris.

El pati interior del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona es denomina Pati de les Dones. S’hi pot accedir des del Carrer Montalegre i es tracta d’una zona de pas i d’esbarjo per a molts veïns del Raval. La part més emblemàtica d’aquesta plaça és la vidriera, que permet veure-hi reflectida la ciutat de Barcelona i el Mar Mediterrani a la part superior. Aquí hi tenen lloc concerts, projeccions i obres de teatre durant tot l’any i, a les nits d’estiu, és un dels millors indrets del Raval per a desconnectar de la ciutat i gaudir de la tranquil·litat a l’aire lliure. A l’altra banda del Pati de les Dones hi ha la Plaça Joan Coromines, on també s’hi celebren concerts i festivals. D’altra banda, una de les sales més boniques del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona és la Sala Mirador, a la cinquena planta, des d’on el visitant pot gaudir d’una meravellosa vista de la ciutat de Barcelona i, especialment, del barri del Raval.

Dins de l’edifici del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona hi podem trobar altres serveis com la llibreria Laie-CCCB, l’Arxiu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el bar-restaurant C3bar, amb terrassa exterior. La llibreria Laie CCCB està especialitzada en obres de cultura contemporània i es caracteritza per la gran varietat de títols que hi podem trobar. D’altra banda, l’Arxiu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona és el centre documental de la institució on hi ha recollida informació referent a totes les activitats del centre i on es poden consultar l’Arxiu Public Space i l’Arxiu OVNI.

Si visiteu la ciutat de Barcelona i no voleu passar pels museus convencionals, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona és sense cap mena de dubte el museu perfecte per a vosaltres. Aquest espai tan cosmopolita i alternatiu us espera.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button