BarcelonaBarcelonèsD'interès turístic

Camp Nou, el temple del Futbol Club Barcelona

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

L’epicentre del turisme esportiu a la ciutat de Barcelona és, sense cap mena de dubte, el Camp Nou, l’estadi del Futbol Club Barcelona. Els fanàtics de l’esport que estiguin de visita a Barcelona poden visitar tant les instal·lacions d’aquest temple esportiu com el museu en què el visitant trobarà molt més que les copes que ha aconseguit aquest club durant tota la seva història.

El Camp Nou es troba situat al barri barceloní de Les Corts, al costat de la zona universitària. Aquest símbol del barcelonisme es va inaugurar el 1957 i va substituir l’antic estadi de Les Corts, on jugava el Futbol Club Barcelona anteriorment. Degut a la popularitat que va començar a guanyar el futbol a Europa durant la primera meitat del segle XX, l’antic estadi de Les Corts es va quedar petit i el club es va veure obligat a construir el Camp Nou, un estadi molt més gran, modern i dinàmic. L’estadi, que és un dels més grans d’Europa i del món, fa 48 metres d’alçada i té una superfície de 55.000 metres quadrats. El seu aforament és de 99.354 espectadors i, gràcies a les obres de modernització i ampliació que es preveuen per als propers anys, el 2021 el nou Camp Nou tindrà capacitat per a 107.000 espectadors i la seva estructura canviarà completament. Entre els canvis més destacats destaca la cobertura gairebé total de l’estadi, per tal que els assistents no pateixin les inclemències del temps i les millores en funcionalitat, accessibilitat i sostenibilitat.

El Futbol Club Barcelona ofereix l’oportunitat de conèixer el Camp Nou gràcies a un tour guiat anomenat Camp Nou Experience. Gràcies a aquesta ruta, no només es podran visitar les instal·lacions del club, sinó també el museu on hi ha exposats tot tipus d’objectes com samarretes de diferents temporades, pilotes de futbol històriques, fotografies dels jugadors que han passat pel club i diversos tipus de material audiovisual relacionat amb el Futbol Club Barcelona i la seva història. Al llarg del recorregut, el visitant coneixerà com ha evolucionat el Futbol Club Barcelona des del 1899, l’any de la seva creació, i descobrirà per què aquest és un dels museus més visitats de tota la ciutat de Barcelona. A més, al Museu del Futbol Club Barcelona es poden veure tots els trofeus que l’equip ha aconseguit al llarg dels seus més de 100 anys d’història i el visitant podrà fer-se fotografies amb tots ells.

Després de passar pel museu arriba la part més divertida i emocionant d’aquesta experiència única. La visita segueix amb un recorregut per alguns dels indrets més importants de l’estadi de manera que el visitant podrà passar pels llocs que està acostumat a veure per televisió però que mai no s’hauria imaginat que podria trepitjar en persona. Per començar, es poden visitar les sales de premsa per saber què senten els futbolistes i entrenadors quan parlen davant dels mitjans de comunicació. Seguidament, es pot entrar als vestuaris de l’equip visitant per descobrir com són aquestes cambres i què hi ha al seu interior. A més, el visitant podrà passar pel túnel de vestidors com si fos un futbolista i sortirà al camp on podrà trepitjar la gespa com fan les estrelles del Futbol Club Barcelona i els seus rivals abans de començar un partit de futbol. Aquesta és probablement la millor part de la visita i aquella que els barcelonistes gaudeixen amb més passió ja que les vistes del Camp Nou des de la gespa són molt impactants degut a la seva majestuositat i als colors blaugrana de les seves graderies. Finalment, la ruta culmina amb les cabines de premsa des de les quals es pot veure el camp des de la perspectiva dels periodistes esportius.

El Camp Nou és el segon estadi de futbol més gran del món i, sense cap mena de dubte, recomanem visitar-lo també quan s’hi juga un partit. D’aquesta manera el visitant podrà viure en primera persona l’emoció d’assistir a un esdeveniment esportiu tan important com aquest i podrà vibrar amb tota l’afició minut a minut.

Tant si us agrada el futbol com si no, no deixeu passar l’oportunitat de visitar el Camp Nou i el Museu del Futbol Club Barcelona. De ben segur que l’experiència us impressionarà molt positivament i descobrireu per què el Futbol Club Barcelona és més que un club.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button