BarcelonaBarcelonèsD'interès turísticMonuments històricsUncategorized @ca

La Pedrera regna i il·lumina Barcelona

Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

La Casa Milà o La Pedrera és un monument arquitectònic d’estil modernista i dissenyat pel famós artista i arquitecte Antoni Gaudí entre els anys 1906 i 1910. Es troba al districte de l’Eixample, concretament al número 92 del Passeig de Gràcia, un dels carrers més grans i coneguts de la ciutat de Barcelona. El nom de La Pedrera ve donat pel material sobre el qual es construeix aquesta.

Qui va encarregar l’edifici va ser Pere Milà i la seva dona Roser Segimon i Artells. Gaudí comptava amb l’ajuda d’altres arquitectes per a la realització de La Pedrera, Josep Maria Pujol, Domènec Sugrañes, Francesc Quintana, Jaume Bayó i Font, Joan Rubió, Enrique Nieto, Josep Canaleta i, finalment, Josep Bayó i Font, constructor que va ajudar en l’edificació de la Casa Batlló, també obra d’Antoni Gaudí.

L’edifici, però, no va obrir oficialment les seves portes al públic fins a l’any 1987. Des de la data, rep una mitjana d’un milió de visites a l’any, fent de la Casa Milà un dels deu llocs més visitats de Barcelona i també un dels més atractius per als turistes de tot el món.

Anys abans que l’estructura arquitectònica es convertís en La Pedrera, s’ubicava un apartament propietat del fundador de la Caixa de Pensions de Barcelona, José Ferrer-Vidal i Soler. La privilegiada zona on es troba l’edifici era la preferida per la burgesia catalana de l’època, on es trobaven totes les seves residències.

Gaudí no només estava construint la Casa Milà a aquella època, sinó que a la vegada també estava duent a terme l’edificació de l’espectacular Sagrada Família, el Parc Güell, la Torre Bellesguard, la Casa Batlló, a Barcelona i, a Palma de Mallorca, la restauració de la Catedral de Santa Maria. Les millors obres de l’arquitecte, doncs, es van construir al mateix temps, deixant avui dia unes de les joies més atractives i desitjades de tot el món. Tot i que va acabar amb tots aquests monuments, el Temple Expiatori de la Sagrada Família segueix encara en construcció.

L’estructura de La Pedrera segueix l’esquema de l’Eixample, per tant, es compon de tres façanes. L’entrada principal se situa entre el Passeig de Gràcia i el carrer Provença i és la més coneguda de l’edifici.

Una de les zones més importants de la Casa Milà és el seu terrat, a la part més alta del conjunt arquitectònic. Aquí es troben les populars xemeneies de Gaudí, les formes de les quals resulten innovadores. Són trenta en total i s’acompanyen de dues torres de ventilació. La planta baixa de l’interior es distribueix de tal manera que connecta totes les zones accessibles de La Pedrera. Els diferents departaments de l’edifici guarden frescos i quadres pictòrics d’artistes com Aleix Clapés.

Tanmateix, la Casa Milà acull un conjunt de vivendes habitades per veïns de la zona que gaudeixen d’unes vistes als patis interiors de l’edifici. La decoració d’aquestes llars és una de les parts més luxoses de La Pedrera, per tant, els inquilins normalment provenen de família burguesa de l’època en la qual es va construir el monument.

La delicadesa d’Antoni Gaudí per cada detall de les seves obres expliquen el minuciós treball que duia a terme l’arquitecte. El seu art es reflecteix en cada punt de vista de La Pedrera i any darrere any convida a milions de visitant a conèixer el seu espectacular interior.

Related Articles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button