Carregant Esdeveniments
Fira de l’Olla a Breda

Fira de l’Olla a Breda

12 octubre 2024 (12:00 AM) - 13 octubre 2024 (11:59 PM)
Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

La Fira de l’Olla de Breda és una celebració anual que rendeix homenatge a la llarga tradició terrissaire d’aquesta localitat de la comarca de la Selva, reconeguda des de fa segles per la seva excel·lència en la producció de ceràmica i olles. Aquesta fira posa en valor un dels elements més identitaris del municipi, on l’ofici de la terrissa ha estat un motor econòmic i cultural clau. Cada any, Breda s’omple de vida amb aquest esdeveniment que atrau visitants d’arreu.

Durant la fira, els carrers s’omplen de parades d’artesans ceramistes, tant locals com d’altres indrets de Catalunya, que exposen i venen una àmplia gamma de productes elaborats artesanalment: olles, gerres, plats i altres peces decoratives i utilitàries. Els mestres terrissaires ofereixen demostracions en directe del procés de modelatge i cocció de la ceràmica, permetent als visitants veure de prop les tècniques tradicionals que han passat de generació en generació.

A més de la ceràmica, la fira inclou una rica oferta d’activitats complementàries, com tallers de ceràmica per a totes les edats, on els participants poden crear les seves pròpies peces. També es realitzen exposicions que expliquen la història i l’evolució d’aquest ofici a Breda, oferint una visió completa del patrimoni terrissaire local.

La gastronomia és un altre dels grans atractius de la Fira de l’Olla, amb degustacions de plats tradicionals cuinats en olles de terrissa, com estofats, guisats i arrossos, que permeten assaborir els sabors autèntics de la comarca.

Comparteix aquest esdeveniment

108881
DD
DAYS
HH
HOURS
MM
MIN
SS
SEC

Mostra els detalls

Inici:
octubre 12
Finalització:
octubre 13
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Breda
Breda,Girona17400Espanya+ Mapa de Google

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button