Carregant Esdeveniments
Ruta Raspall: Modernisme d’Estiueig a Cardedeu

Ruta Raspall: Modernisme d’Estiueig a Cardedeu

03 novembre 2024 Tot el dia
Clica per puntuar
(Vots: 0 Mitjana: 0)

Cada primer diumenge de mes, el Museu Arxiu Tomàs Balvey us convida a descobrir el patrimoni arquitectònic d’estiueig de Cardedeu a través d’una ruta guiada que posa en valor l’obra de Manel Joaquim Raspall, un dels arquitectes més destacats del modernisme i noucentisme català. Aquesta ruta, que comença a les 10:30h al Museu Arxiu, és una oportunitat única per conèixer de prop les creacions arquitectòniques que defineixen el paisatge d’aquest municipi del Vallès Oriental.

L’itinerari inclou un recorregut per les cases i torres d’estiueig envoltades de jardins, elements essencials de l’arquitectura modernista de la zona. Les construccions de Raspall són conegudes per la seva elegància i integració amb la natura, creant espais de gran bellesa i funcionalitat. A més de les residències privades, la ruta també inclou la visita a elements d’arquitectura civil, com parcs i fonts, que formen part del llegat urbanístic del poble.

Entre les joies arquitectòniques que es poden veure durant la ruta, destaca la Torre Gual, també coneguda com Montserrat, situada a la carretera principal de Cardedeu. Aquesta torre és un magnífic exemple de l’estil inconfusible de Raspall, que es caracteritza per l’ús de formes orgàniques i la combinació harmònica de materials locals. A més, la ruta permet descobrir altres edificis modernistes que completen l’oferta patrimonial d’aquest indret.

Comparteix aquest esdeveniment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button